fbpx

Användningsområden

Hjälp till alla utrymmen

Saneair är en utrymmesspecifik ventilationsmaskin som är avsedd för utrymmen med bristfällig ventilation. Saneair inverkar inte på de befintliga ventilationssystemens funktion. Apparaten är utrustad med till- och frånluftsfläktar, vilket innebär att lika mycket luft tas in som förs bort.

 

Ventilationens principer

Ventilation ordnades fram till 1960-talet oftast traditionellt med tyngdkraft (självdrag). På grund av växlingar i väderförhållanden är det dock inte ett tillräckligt effektivt sätt; vid varmt väder byts luften nästan inte alls ut, medan den vid kallt väder nog byts ut, men samtidigt värmer man för kråkorna. Under de följande decennierna blev mekanisk frånluftsventilation vanligare, men där är utmaningen att få in tillräckligt och ren ersättningsluft och fortfarande går värmen till de där kråkorna.

Nuförtiden är alternativet i nybyggandet ofta till- och frånluftsfläktar. Systemen kan installeras även i gamla hus i efterhand, men priset är avsevärt mycket dyrare på grund av byggnadstekniska faktorer.

Saneair är en förmånlig lösning på de ovannämnda problemen i utrymmen som har otillräcklig ventilation.

 

Energiekonomisk Saneair

Värmeåtervinning gör Saneair energieffektiv, genom att den tar tillvara t.o.m. över 60 % av värmen i frånluften. Vid kalla tider har man möjlighet att efteruppvärma den inkommande luften med 300 W elmotstånd.

Saneair är snabb att montera.

Se Saneair-ventilationsmaskinens montering steg för steg nedan.