fbpx

Yritys ja palvelut

Historia

Mecastep Oy perustettiin vuonna 1990. Toimialana oli tuolloin elektroniikan alihankintavalmistus ja -tuotekehitys, josta luovuimme vuonna 2007. Ostaja, Elektropoint Oy, jatkaa toimintaa edelleen. Kauppojen aikaan vahvuutemme oli 15 henkilöä.

Nykyinen päämiehemme on Agilent Technologies (aiemmin Varian Vacuum Technologies). Yhteistyö aloitettiin vuonna 2002 huoltamalla ja asentamalla laboratorioinstrumentteja. Myöhemmin yhteistyö laajentui tyhjiöteknisten tuotteiden edustukseen Suomessa ja Virossa.

 

Mecastep tänään

Liiketoimintamme jakaantuu kolmeen aihealueeseen:

1 Sisäilman laadun parantaminen

Vuonna 2008 ostimme keksijä Ilkka Kaivolalta tuoteoikeudet Sterimat-homeilmanpuhdistajaan. Suoritimme laitteelle kevyen uudelleensuunnittelun ja toimme sen uudistettuna markkinoille toukokuussa 2009. Sen jälkeen Sterimat-homeilmanpuhdistajalla on helpotettu menestyksekkäästi kosteusvaurioiden pilaaman sisäilman aiheuttamia haittoja tuhansissa kohteissa. Sterimat muodostaa pääosan liiketoimintamme volyymista. Tutustu myös muihin tuotteisiimme!

2 Agilent-konsernin instrumenttien huolto ja korjaus sekä tyhjiöteknisten tuotteiden edustus Suomessa ja Virossa

Agilent Technologies Inc. on maailman suurin mittalaitteiden valmistajayritys. Agilent valmistaa mm. kemiallisia mittalaitteita lääketiedettä ja teollisuutta palveleviin laboratiorioihin.

Agilent Vacuum Techologies
www.vacuum-choice.com

3 Vuotojen etsintä ja mittaus käyttäen merkkikaasuna heliumia

 

Suoritamme esimerkiksi teollisuudessa tyhjiölaitteiden sekä ilmatiiviyttä vaativien tilojen tutkimusta mahdollisten tiiviys- / vuoto-ongelmien paikantamiseksi.