fbpx

Kotimainen cleantech-yritys

Mecastep Oy

Yrityksemme on vakavarainen ja kasvava, 100% kotimaisessa omistuksessa oleva Cleantech-yritys. Koko toimintamme on keskittynyt ilman ympärille, ja palvelemme asiakkaita sekä julkisella että B2B- ja B2C-sektoreilla. Tehtävämme on varmistaa asiakkaidemme tiloissa hengitysilman puhtaus ja riittävyys, ja missä tarvitaan puhtaita tyhjiöitä, sen me varmistamme. Loppukäyttäjiämme löytyy kouluista, sairaaloista, hoitolaitoksista, toimistoista, tutkimus- ja tuotantotiloista, laboratorioista ja julkisista tiloista.

Historia

Mecastep Oy perustettiin vuonna 1990. Toimialana oli tuolloin elektroniikan alihankintavalmistus ja -tuotekehitys, josta luovuimme vuonna 2007. Ostaja, Elektropoint Oy, jatkaa toimintaa edelleen. Kauppojen aikaan vahvuutemme oli 15 henkilöä.

Nykyinen päämiehemme on Agilent Technologies (aiemmin Varian Vacuum Technologies). Yhteistyö aloitettiin vuonna 2002 huoltamalla ja asentamalla laboratorioinstrumentteja. Myöhemmin yhteistyö laajentui tyhjiöteknisten tuotteiden edustukseen Suomessa ja Virossa.

Vuonna 2020 ostimme toisen sisäilman asiantuntijayrityksen Baumedi Oy:n. Baumedin osaamisella täydensimme asiantuntija- ja tutkimuspuoltamme.

 

Mecastep tänään

Liiketoimintamme jakaantuu kahteen aihealueeseen:

Sisäilman laadun parantaminen     Agilent-konsernin instrumenttien huolto ja korjaus, sekä edustus

Sisäilman laadun parantaminen

Vuonna 2008 ostimme keksijä Ilkka Kaivolalta tuoteoikeudet Sterimat-homeilmanpuhdistajaan. Suoritimme laitteelle kevyen uudelleensuunnittelun ja toimme sen uudistettuna markkinoille toukokuussa 2009. Sen jälkeen Sterimat-homeilmanpuhdistajalla on helpotettu menestyksekkäästi kosteusvaurioiden pilaaman sisäilman aiheuttamia haittoja tuhansissa kohteissa. Sterimat muodostaa pääosan laiteliiketoimintamme volyymista. Muut tuotteemme ovat lämmön talteenottava ilmanvaihtolaite Saneair sekä kaasuja ja pienhiukkasia ilmasta puhdistava VentosAir.

Ostaessamme Baumedi Oy:n, saimme myös kasvatettua osaamistamme sisäilmatutkimuksilla ja ilmavaihtoteknisillä ratkaisuilla.

Agilent-konsernin instrumenttien huolto ja korjaus sekä tyhjiöteknisten tuotteiden edustus Suomessa ja Virossa

Agilent Technologies Inc. on pörssilistattu, maailman suurin mittalaitteiden valmistajayritys. Agilent valmistaa mm. kemiallisia mittalaitteita lääketiedettä ja teollisuutta palveleviin laboratorioihin.

Haluatko tietää lisää tyhjiöteknisistä laitteista?